Publicat de: Elisa | 15 septembrie 2009

Joacă

Preiau leapșa veselă de la Noaptea Iguanei și răspund nu chiar în joacă :

1. Când ţi s-a-ntâmplat ca lecţiile învăţate de la cei vechi să contribuie la succesul tău?

Succes? Aș spune realizări. Și nu neapărat lecții primite, ci stilul de învățare, metodele unora dintre profesorii întâlniți de-a lungul școlii m-au determinat să nu mă las, să nu abandonez, să merg mai departe încercând să înțeleg obstacolele , să le accept sau să le înlătur.

2. Dacă ai putea invita un mare clasic la cină, cine ar fi şi de ce?

După discuția din seara asta cu fiica mea – liceeană boboc , inclin spre Ion Creangă. Tema primită de ea la română – să citească Amintirile din copilarie în urmatoarea săptămână nu prea a încântat-o. Mă gandesc că ar întelege mai bine și ar ajunge să iubească graiul înțelept al lui Creangă, ascultându-l chiar pe el. Și chiar nu știu în momentul ăsta dacă Ion Creangă a fost la mare! Freamătul fără rost al mării nu știu cât i s-ar potrivi, dar i-aș pregăti un locșor sub bolta de vie a tatalui meu – parfumata acum în prag de toamnă.

3. Cine-i cea mai influentă persoană în viaţa ta?

Eu, pentru că la urma urmelor eu am decis să accept sau nu influențele altora.

4. Care-i ambiţia ta secretă?

Mai degraba dorinte, visuri – unele secrete, altele nu.

5. Preţul gloriei?

Singuratatea.

6. Greci sau Romani?

Grecii – unde au fost intemeitorii Tomisului… Dar si Romanii –ca l-au exilat pe Ovidius aici .

Trimit mai departe pe aripi de pescăruș către Laura ( nu am uitat de leapșa ta…), Stropi de suflet la vedere (se poate strecura prin jocul literelor) , DanutChidon ( raspunsuri cu tenta politica ar aduce diversitate) …


Răspunsuri

  1. fain

  2. […] Elisa m-a plesnit cu o leapşă veselă, cică. Întorc obrazul stîng şi-o primesc […]

  3. Elisa, interesante intrebarile! M-a distrat cea cu invitatul la cina a unui mare clasic! Ma gandeam ca eu, care intre 16-18 ani, am fost atat de lulea indragostita de Eminescu, de nu s-a putut apropia de mine nici picior de aspirant la inima mea, acum as avea in sfarsit ocazia sa-l invit la cina… dar la urma urmei, se poate si sari peste cina… mergem direct „acolo-n ochi de padure/Langa bolta cea senina… si vedem noi ce facem, ca… „dupa aceea!!!!”, cum mai departe in poezie zice:” Si sub trestia cea lina? Vom sedea pe foi de mure”… am sa-l las (epuizat si stors ca o lamaie)sa vina cu Veronica lui! N-au decat sa se iubeasca ei in foi si-n rugi de mure, pana le-oi aduce eu spirt medicinal sa le oblojesc zgarieturile si halate de baie sa se usuce, fiindca sub trestia cea lina, e cam ud!!! Si totusi… ce frumoasa este „Floare albastra”
    Vezi ce nazbatii fac eu la leapsa?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: