Publicat de: Elisa | 24 noiembrie 2008

Ce e dincolo de bucurie….

Nu aș fi crezut că eu voi ajunge să spun că nu vreau să ningă , să refuz bucuria primei zăpezi atât de rară pe aici…

De ce nu imi doresc să vină așa de repede zăpada? Dintr-un motiv copilăresc : începătoare în ale șofatului , nu m-aș încumeta la drum de iarnă. Și de abia mi-am intrat în mână…

Oricum nici ninsoarea nu a ținut prea mult, nici rezistența mea. Aveam mult mai multe motive de a-mi deschide sufletul spre bucurie. Era așa de frumos dansul fulgilor in noapte și mai ales aduceau schimbare în peisaj.

Cu ceva timp în urmă povesteam cuiva plină de încântare cât de frumoasă era marea și ce spectacol ne-a oferit. Gerul aprig incremenise valurile la tarm, stabilopozii de pe faleză căpătaseră forme arctice, perdelele  de ghiață se întinseseră pe balustrade. Curajoșii pășeau pe marea înghețată până hăt, în larg sau traversau la pas portul Tomis. Și eu m-am numărat printre ei.

Ce-i drept era inedit peisajul. Merita trăit. Am privit totul ca pe un dar facut de mare , de a ne cuceri, de a ne bucura și-i eram recunoscătoare.

Partenerul meu de dialog mi-a urmărit până la capăt firul povestirii. În final a completat: ” Mda. Nu știam cum să stăpânesc oamenii pe platformă. Elicopterul nu putea veni să facă schimbul.  Cu atâta apă în jur –dar fără folos pentru noi în condițiile alea- impusesem restricții la spălat de teama de a nu ni se termina rezervele …”

Mda-mi-am zis și eu. Un fenomen ce într-un colț de lume provocase admirație , în altă parte tulburase mersul firesc al lucrurilor… Am fost tentată  să îmi frânez entuziasmul și să mă simt vinovată : pentru bucuria mea cineva în altă parte de lume și fără vreo legătură directă cu mine plătea.


Răspunsuri

  1. ultima ta fraza m-a facut sa tresar…pentru a doua oara astazi, am fost pusa pe ganduri de aceeasi problema: de ce sa ma simt vinovata pentru ceeace li se intampla rau altora, atata timp cat eu nu sunt responsabila pentru asta? de ce sa nu ma bucur de ninsoare daca asta imi insenineaza pentru o clipa gandul si viata? este un pacat sa ma simt bine ? nimanui nu-i cer socoteala pentru ca mie imi este rau sau bine, stiu ca totul sta in puterea mea si a lui Dumnezeu.
    Nu ma bucur pentru si de raul nimanui, dar am dreptul sa-mi gasesc bucuria in lucruri mai mari sau mai mici, dupa cum mi-a fost sortit, fara sa ma simt vinovata pentru asta…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: